Dizabnet

Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

icon_widget_image Aleea Vrancea nr.1, 540517 Tîrgu-Mureş, Romania icon_widget_image 0723686434 0265257057 icon_widget_image andreia.moraru@dizabnet.ro office@dizabnet.ro

Dizabnet

  /  Media   /  ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” – 24 de ore mureșene

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” – 24 de ore mureșene

Fundaţia Transilvană Alpha a demarat seria informărilor derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!”, finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.
„Primele sesiuni de informare au avut loc în data de 8 septembrie şi au inclus toate categoriile de public ţintă ale proiectului: parlamentari, autorităţi publice locale, funcţionari ai serviciilor publice, arhitecţi şi urbanişti, jurnalişti şi organizaţii ale persoanelor cu dizabilităţi. Cu această ocazie au fost prezentate public materialele de informare realizate de echipa de implementare a proiectului până în momentul de faţă: Broşura informativă pentru parlamentari, persoane cu dizabilităţi şi organizaţii neguvernamentale; Broşura informativă pentru reprezentanţii autorităţilor publice locale în domeniul identificării nevoilor şi a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilităţi; Broşura informativă pentru funcţionarii serviciilor publice de la nivel local în privinţa modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilităţi, a furnizării serviciilor publice în folosul acestora,a dialogului cu persoanele cu dizabilităţi şi a familiilor acestora, a schimbării de perspectivă în abordarea dizabilităţii; Broşura informativă pentru arhitecţi, urbanişti, persoane cu dizabilităţi şi organizaţii neguvernamentale; Studiul ”Dizabilitatea în presă”, se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei Alpha Transilvană.
La sesiuni au participat peste 20 specialişti: psihologi, urbanişti, angajaţi ai DGASPC Mureş, reprezentanţi ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din Tîrgu-Mureş precum, reprezentanţi ai organizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi şi profesionişti din mass-media. Seria informărilor, derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!”, va ajunge în următoarele luni şi în alte oraşe din ţară: Bistriţa, Zalău, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Sibiu, Braşov, Timişoara, Simeria, Piatra Neamţ, Focşani, Buzău, Slobozia, Vaslui şi Bucureşti.  Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.A.M.G.

Sursa: http://www.24deoremuresene.ro/articole/detalii-stire/articol/toate-drepturile-fundamentale-pentru-toate-persoanele-cu-dizabilitati.html