Dizabnet

Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

icon_widget_image Aleea Vrancea nr.1, 540517 Tîrgu-Mureş, Romania icon_widget_image 0723686434 0265257057 icon_widget_image andreia.moraru@dizabnet.ro office@dizabnet.ro

Dizabnet

  /  Conferinta Finala a Proiectului FOND ONG   /  Invitatie – Conferința finală a proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”

Invitatie – Conferința finală a proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”

 

I N V I T A Ț I E 

CONFERINȚA FINALĂ A PROIECTULUI

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”

 

București, 26-27 aprilie 2016, Hotel CARO

          Fundația Transilvană Alpha în numele Dizabnet – Rețeaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități, împreună cu partenerii Asociația Rețeaua Națională de Informare și Cooperare pentru Integrarea în Comunitate a Copiilor și Tinerilor cu Cerințe Educative Speciale – RENINCO, Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România – ONPHR, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, Serciviul Public de Asistență Socială Simeria, Asociația Hans Spalinger și Fundația Light into Europe au plăcerea de a vă invita la Conferința Finală a proiectului: ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”

          Conferința se va desfășura la Hotel CARO, Bulevardul Barbu Văcărescu 164A și va avea două secțiuni distincte, conform agendei alăturate. Prima zi, marți, 26 aprilie 2016, începând cu ora 15:00 va fi dedicată întâlnirilor între membri rețelelor partenere – Dizabnet, Reninco, ONPHR. A doua zi, miercuri, 27 aprilie 2016, începând cu ora 09:00 va fi dedicată prezentării rezultatelor proiectului, opiniilor beneficiarilor, concluziile, recomandările acestora și nu în ultimul rând perspectivele oferite de rezultatele proiectului în ceea ce privește drepturile persoanelor cu dizabilități.

În cadrul lucrărilor vor fi abordate teme inovative ce se regăsesc în materialele elaborate în cele 23 de luni de proiect:

  • Manualul ”Obiective și tehnici moderne în lobby și advocacy în domeniul dizabilității în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” – descarcă aici
  • Studiul ”Accesul persoanelor cu dizabilități din România la servicii de educație, de la grădiniță la universitate” – descarcă vol 1 aici, vol 2 aici.
  • Studiul ”Dizabilitatea în presă” și ”Ghid în domeniul dizabilității pentru jurnaliști și profesioniști din mass-media” – descarcă Studiu aici  și Ghid aici
  • Broșura informativă pentru funcționarii serviciilor publice de la nivel local în privința modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilități, a furnizării serviciilor publice în folosul acestora, a dialogului cu persoanele cu dizabilități și a familiilor acestora, a schimbării de perspectivă în abordarea dizabilității – descarcă aici
  • Broșura informativă pentru reprezentanții autorităților publice locale în domeniul identificării nevoilor și a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilități – descarcă aici
  • Broșura informativă pentru arhitecți, urbaniști, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale – descarcă aici
  • Broșura informativă pentru parlamentari, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale – descarcă aici

          Vă rugăm să confirmați participarea la eveniment până cel târziu în data de

  • 18 aprilie 2016 – dacă solicitați cazare și decont transport
  • 22 aprilie 2016 – în cazul în care nu solicitați cazare și transport

Pentru mai multe informații despre cazare și transport consultați informațiile de mai jos.

Persoane de contact:

Szász Tünde, Fundația Transilvană Alpha, asistent manager proiect,

E: szasztundecsilla92@gmail.com, M: 0741551240

Rodica Moise, Asociaţia RENINCO România,

E: arr@reninco.ro, T: 0213129605

INFORMAȚII CAZARE, MASĂ ȘI TRANSPORT

Cazare

În cadrul conferinței finale se va deconta cazarea pentru o noapte pentru participanți din alte orașe decât București în camere double, la Hotel Caro. În cazul în care participantul are nevoie încă de o noapte de cazare trebuie solicitat și justificat până în data de 18 aprilie 2016.

Masă

Pentru participanți la Conferință se asigură masă (p,c.) și pauze de cafea.

Transport

Organizatorii decontează transportul participanților în limita bugetului disponibil. Suma necesară pentru deplasarea participanților trebuie transmisă prealabil către organizatori până în data de 18 aprilie 2016.

 

CUM AJUNGI LA HOTEL CARO?

Vezi hartă: https://www.google.ro/maps/place/Caro+Golf/

Mașină

Hotel Caro este situat pe Bulevardul Barbu Văcărescu, în partea de Nord a Bucureștiului. Dacă veniți de la Ploiești: mergeți pe DN1, la Aeroportul Băneasa virați la stânga pe Bulevardul Aerogării, continuați pe strada Av. Alexandru Serbănescu și după aceasta drept înainte pe bulevardul Barbu Văcărescu. Hotel Caro se află pe partea stângă, după intersecția cu strada Fabrica de Glucoză. Puteți să vă parcați mașina pe timpul șederii dumneavoastră folosind unul din cele 400 locuri de parcare.

Avion

Henri Coandă (Otopeni) este aeroportul principal al orașului și se află la aproximativ 20 minute de condus fața de hotelurile Caro, în funcție de trafic. Pentru transfer de la aeroport trebuie  contactat Hotel Caro.

Tren

Orașul este bine deservit de către sistemul național de transport feroviar, Gara de Nord fiind principala stație. La Hotel Caro se poate ajunge cu taxiul, în aproximativ 20 minute, în funcție de trafic.

Metrou

Metroul poate fi de asemenea utilizat pentru a ajunge la hotel. De la Gara de Nord, luaţi metroul pe linia M1 o stație; de la Piata Victoriei, schimbați la M2 şi mergeți 2 staţii până la Aurel Vlaicu. De acolo, puteţi merge pe jos până la hotel, timp de 5 minute sau puteţi lua tramvaiul 5 o stație spre B-dul Ștefan cel Mare.

 

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.