Dizabnet

Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

icon_widget_image Aleea Vrancea nr.1, 540517 Tîrgu-Mureş, Romania icon_widget_image 0723686434 0265257057 icon_widget_image andreia.moraru@dizabnet.ro office@dizabnet.ro

Dizabnet

  /  Stiri   /  Federația Dizabnet a fost înființată oficial!

Federația Dizabnet a fost înființată oficial!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

antet-vocea-ongFederația Dizabnet a fost înființată oficial!

În data de 17 Octombrie 2016 s-a înființat oficial Federația Dizabnet – Federația Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități. Demersurile pentru înființarea Federației Dizabnet au început în urmă cu patru luni, când membri fondatori ai federației, Asociația Hifa România, Fundația Mâini Dibace, Fundația Pentru Voi, Fundația Rhema și Fundația Rheum Care s-au întâlnit l-a ședința de constituire a Federației Dizabnet.

Rețeaua informală Dizabnet a fost constituit în anul 2007 având un număr de 22 de membri. De atunci am organizat 8 Forumuri Dizabnet și am crescut ca și număr de membri la 106 organizații membre ale Rețelei Dizabnet din România și Republica Moldova. În acești ani am inițiat și am aderat la mai multe luări de poziții pe teme importante legate de sectorul ONG și dizabilitate, printre care se numără implicarea în Finalizarea Strategiei ”O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități!”, Luarea de poziție referitor la dezinstituționalizare s.a.

Reînnoiți și plini de energie vom continua munca noastră și vom reveni în curând cu noutăți privind Federația Dizabnet.

Pentru mai multe informații despre înființarea Federației Dizabnet, vă rugăm luați legătura cu Andreia Moraru, coordonator Rețea Dizabnet, andreia.moraru@dizabnet.ro, 0723 686 434.

Activitate realizată în cadrul proiectului ”Vocea ONG”, ce are ca scop creșterea capacității de dezvoltare strategică și implicare a ONG-urilor în procesul de realizare a politicilor publice în domeniul serviciilor sociale.

Proiectul ”Vocea ONG” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 250.000 CHF. Grantul acordat este de 225.000 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant este în valoare de 25.000 CHF.

Pentru mai multe detalii despre proiect vă invităm să o contactați pe dna Mihaela Munteanu, director comunicare și advocacy FONSS, la comunicare@fonss.ro, 0740 513 864.

Vezi și Istoric Dizabnet // Obiectiv, Misiune, Viziune, Scop // Proiect Vocea ONG

atetn-jos

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]