Dizabnet

Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

icon_widget_image Aleea Vrancea nr.1, 540517 Tîrgu-Mureş, Romania icon_widget_image 0723686434 0265257057 icon_widget_image andreia.moraru@dizabnet.ro office@dizabnet.ro

Dizabnet

  /  Stiri   /  Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi promovate mai eficient – Radio România Târgu Mureș

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi promovate mai eficient – Radio România Târgu Mureș

Şi asta deoarece Fundația Alpha Transilvană a câştigat un proiect finanţat cu peste 150 000 de euro, prin Fondul ONG în România.

Grupul țintă este format din 4 400 de persoane însemnând câte 50 de organizaţii ale persoanelor cu dizabilităţi şi ale profesioniştilor din domeniul dizabilităţii, 3 fundaţii de promovare a drepturilor omului, reprezentanți ai autorităților locale și alți actori sociali.

Toţi vor participa la sesiuni de instruire şi vor redacta materiale și broșuri informative, spune managerul de proiect, Andreia Moraru.

Proiectul  „TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” a demarat în iunie şi se derulează până la finele lunii aprilie 2016.

În urma implementării proiectului, organizațiile beneficiare îşi vor dezvolta abilitățile de lobby, iar comunitatea va dobândi o nouă perspectivă asupra persoanelor cu dizabilităţi.

Raluca Creţ

Link web: http://www.radiomures.ro/stiri/drepturile_persoanelor_cu_dizabilitati_vor_fi_promovate_mai_eficient.html