Dizabnet

Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

icon_widget_image Aleea Vrancea nr.1, 540517 Tîrgu-Mureş, Romania icon_widget_image 0723686434 0265257057 icon_widget_image andreia.moraru@dizabnet.ro office@dizabnet.ro

Dizabnet

  /  Cursuri   /  Sesiuni de informare și Curs de formare finalizate cu succes la Simeria

Sesiuni de informare și Curs de formare finalizate cu succes la Simeria

Logo parteneri proiect 2015Asociaţia Hans Spalinger şi Direcţia de Asistenţă Socială din subordinea Consiliului Local al oraşului Simeria au susținut sesiunile de informare destinate autorităților publice locale, serviciilor publice, arhitecților, urbaniștilor și jurnaliștilor și cursul de formare pe tema „Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității în lumina Convenției ONU „.

DSC_9617

În cadrul evenimentelor, a fost prezentat în premieră la Simeria dispozitivul „SCALAMOBIL” pentru urcarea şi coborârea scărilor, destinat persoanelor utilizatoare de scaun rulant.

Accesând următoarele linkuri puteți descărca rapoartele dlui Adrian Pintea, Director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Simeria, și organizatorul acestor evenimente:

  • Raport Sesiune de informare pentru jurnaliști, 10 martie vezi aici
  • Raport Curs de formare, 17 martie vezi aici
  • Raport Sesiune de informare pentru autorități publice locale, servicii publice, arhitecți și urbaniști, 23                                                                         martie vezi aici

Evenimentele au fost organizate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș.

Persoană de contact:

Adrian Pintea – Director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Simeria,

0722604672, E-mail: apintea@gmail.com


DESPRE PROIECT:

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.