Notice: bbp_setup_current_user was called incorrectly. The current user is being initialized without using $wp->init(). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.3.) in /var/www/web149/web/wp-includes/functions.php on line 3733 Sesiuni de informare și Curs de formare finalizate cu succes la Sibiu, 23-25 martie 2016 | Dizabnet

Logo parteneri proiect 2015

C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

 

Sesiune de informare și curs de formare finalizate cu succes la Sibiu

 

Fundatia ”Un Copil O Speranta” – Sibiu  a susținut, în perioada  23–25 martie 2016, sesiunile de informare și cursul de formare, organizate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș.

La cursul de formare pe tema ”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” au participat 21 de reprezentanți de organizații ale persoanelor cu dizabilități si organizații ale profesioniștilor în domeniul dizabilității (furnizori de servicii). Alte 20 de persoane au luat parte la sesiunile de informare pentru reprezentanții autorităților publice locale, fruncționari din servicii publice, arhitecți, urbaniști și jurnaliști. Evenimentele s-au desfășurat la Sediul Fundatiei ”Un Copil O Speranta” din Sibiu.

”Prin toate componentele sale, proiectul ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități” crează o viziune completă și complexă asupra modului în care concetățenii noștri, persoanele cu dizabilități, își recapătă locul corect în societate. Este un bun prilej pentru a face o analiză completă a orașului și județului nostru, a diversității umane și a nondiscriminării. Dar mai ales, este o oportunitate de a câștiga sufiecientă informație și cunoștințe pentru a face din Sibiu un loc ale cărui intrări să poată întâmpina cu mesajul: „Oraș accesibil tuturor, oameni cu respect pentru drepturile tuturor”. (Elena Miruna Tudorache, Președinta Fundației ”Un Copil, O Speranță)


 DESPRE PROIECT:

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Persoană de contact:

Elena Dobrovolschi – Asociația Un Copil O Speranță, tel. 0740-823405 elena_dobrovolschi@yahoo.com

logo

footer

Website realizat cu finanțare prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.