Notice: bbp_setup_current_user was called incorrectly. The current user is being initialized without using $wp->init(). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.3.) in /var/www/web149/web/wp-includes/functions.php on line 3733 Sesiune de informare și curs de formare finalizate cu succes la Zalău | Dizabnet

Logo parteneri proiect 2015

Asociația PRADER WILLI din România  a susținut, în perioada  9–11 martie 2016, sesiunile de informare și cursul de formare, organizate în proiectul ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș.

La cursul de formare pe tema ”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” au participat 15 reprezentanți de organizații ale persoanelor cu dizabilități. Alte 20 de persoane au luat parte la sesiunile de informare pentru reprezentanții autorităților publice locale, fruncționari din servicii publice, arhitecți și urbaniști și jurnaliști. Toate evenimente s-au desfășurat la Centrul NoRo din Zalău.

Formatorii au apreciat cursul și sesiunile de informare drept benefice pentru conștientizarea publică a problematicii dizabilității precum și pentru dezvoltarea abilităților de lobby și advocacy în rândul reprezentanților de ONG.

“Suntem implicați în mai multe activități legate de drepturile persoanelor cu boli rare și drepturile persoanelor cu dizabilități la modul general. Bolile rare implică multiple dizabilități atât fizice cât și psihice. Din acest motiv Asociația Prader Willi din România ca și furnizor de servicii sociale este membru Dizabnet și prin această rețea suntem într-o colaborare cu Fundația Transilvană Alpha care derulează proiectul TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități” finanțat din fonduri novergiene. În cadrul acestui proiect derulăm la Zalău sesiunile de informare și cursul de formare. Pe această cale ne raliem și noi efortului de a face organizațiile persoanelor cu dizabilități mult mai vizibile în lupta pe care o duc pentru drepturile beneficiarilor.” Almási Zsuzsa – formator, psiholog Asociația Prader Willi din România

Informările și cursurile derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, vor ajunge în orașele Bistrița, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Brașov, Simeria, Piatra Neamț, Focșani, Buzău și Vaslui.

DESPRE PROIECT:

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Persoană de contact:

Almási Zsuzsa – psiholog, tel. 0730-131555, office@apwromania.ro

logo_prader_willi

footer

Website realizat cu finanțare prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.