Notice: bbp_setup_current_user was called incorrectly. The current user is being initialized without using $wp->init(). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.3.) in /var/www/web149/web/wp-includes/functions.php on line 3733 Inițieri | Dizabnet

LUARE DE POZIȚIE referitor la Proiectul de HG privind aprobarea PIN în domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități

Prin prezenta luare de poziție solicităm retragerea acestui proiect de HG până la momentul aprobării Strategiei privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2015-2020 și a planului de acțiune aferent (documente aflate din toamna anului trecut în analiza ministerelor de resort), precum și după aprobarea Planului Național de Dezinstituționalizare pentru persoane adulte cu dizabilitate (PNDPD) prevăzut a se realiza în cadrul Planului de acțiune la Strategia anterior menționată.

Implicare în finalizarea Strategiei ”O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități”

IMPACT: În urma demersurilor ONPHR, Dizabnet, ș.a. rețele și organizații din domeniul dizabilității s-a renunțat la varianta inițială a Strategiei (din 2013) și s-a trecut la elaborarea unei noi Strategii, iar pe baza acesteia a Planului de acțiune. Pe tot parcursul acestui demers am fost prezenți pe parte de comunicare între organizațiile societății civile, cu colectare de opinii de la acestea și de introducere a modificărilor solicitate. În general, acestea au fost preluate în marea majoritate.

Website realizat cu finanțare prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.