Reţeaua DIZABNET a fost înfiinţată în 2007 şi acţionează ca o platformă de comunicare şi reprezentare pentru prestatorii de servicii în domeniul dizabilităţii, în complementaritate cu organizaţiile care reprezintă interesele şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi în acord cu documentele internaţionale din acest domeniu, în special Convenţia ONU privind Drepturile Persoanelor cu dizabilităţi.

În prezent, DIZABNET are 106 membri, organizaţii  / instituții cu caracter privat şi public, unități protejate, cabinete individuale, precum și experți independenți sau din domeniul universitar.

Facilitatorii acestei reţele sunt: Asociaţia ”Hans Spalinger” Simeria, Asociaţia ”Trebuie” Feteşti, Fundaţia ”Orban” Odorheiu Secuiesc, Fundaţia ”Pentru Voi” Timişoara, Fundaţia ”Transilvană Alpha” Tg.- Mureş, cu sprijinul EASPD – European Asociation for Service Providers for Persons with Disabilities.

Secretariatul Reţelei DIZABNET este asigurat din anul 2009 de către Fundaţia Transilvană Alpha.

Sigla_2015

 

Website realizat cu finanțare prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.