Logo parteneri proiect 2015

C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă

Sesiune de informare și curs de formare organizate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”

Asociația Totul pentru Tine, Asociația Viață Independentă și Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România susțin, în perioada 4-6 martie 2016, o sesiune de informare și un curs de formare, ambele organizate în proiectul ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș.

Sesiunea de informare pentru reprezentanții autorităților publice locale va avea loc în data de 4 martie.

Cursul de formare pe tema ”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” va avea loc în perioada 4-6 martie și este destinat reprezentanților organizațiilor persoanelor cu dizabilități.

Ambele evenimente vor avea loc la sediul Federației Organizației Naționale a Persoanelor cu Handicap din București, B-dul Mareșal Averescu nr. 17, Corp F.

Cu  ocazia informării vor fi prezentate public materialele realizate în cadrul proiectului:

• Broșura informativă pentru reprezentanții autorităților publice locale în domeniul identificării nevoilor și a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilități;
  • Broșura informativă pentru parlamentari, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale;
  • Broșura informativă pentru funcționarii serviciilor publice de la nivel local în privința modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilități, a

furnizării serviciilor publice în folosul acestora,a dialogului cu persoanele cu dizabilități și a familiilor acestora, a schimbării de perspectivă în abordarea dizabilității;

• Broşura informativă pentru arhitecţi, urbaniști, persoane cu dizabilităţi și organizații neguvernamentale;
  • Studiul ”Dizabilitatea în presă” și Ghid în domeniul dizabilității pentru jurnaliști și profesioniști din mass-media

Cursul de formare are la bază manualul ”Obiective și tehnici moderne de lobby și advocacy în domeniul dizabilității, în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități”.

*Materialele informative, studiul și manualul sunt disponibile în format electronic la adresa:http://www.dizabnet.ro/proiecte/proiecte-in-derulare/toate-drepturile-fundamentale-pentru-toate-persoanele-cu-dizabilitati/)

Informările și cursurile derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, vor ajunge în orașele Bistrița, Zalău, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Brașov, Simeria, Piatra Neamț, Focșani, Buzău,  și Vaslui.

Scopul sesiunilor de informare este de a consolida relațiile dintre reprezentanții autoritățiilor publice locale, cei ai serviciilor publice, parlamentari, arhitecți și urbaniștilor, jurnaliști și organizațiile persoanelor cu dizabilități. Broșurile prezentate în cadrul sesiunilor de informare conțin informații relevante privind cadrul legal, respectiv norme și reglementări, ce pot fi de ajutor tuturor categoriilor de public-țintă menționate mai sus.

Informații despre evenimentele și cursurile viitoare vor fi disponibile pe site-ul Dizabnet  și pagina de Facebook a Rețelei Dizabnet (www.facebook.com/Dizabnet).

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Persoane de contact:

Filip Ghiorghi, președinte, Asociația Totul pentru Tine, tel. 0744-955.515, filip_g71@yahoo.com

Florentina Mocanu, director executiv, Asociația Viață Independentă, tel. 0771-402.052, viataindependenta@gmail.com

Francisc Simon, președinte ONPHR, tel. 0722403592, simfhome2005@yahoo.com

AGENDA_curs_formare si informare_Bucuresti

AGENDA_curs_formare_Bucuresti,finafooter

Parteneri locali:

logo totul pt tine

customLogo_AVIlogo-web-ONPHR

Website realizat cu finanțare prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.