Notice: bbp_setup_current_user was called incorrectly. The current user is being initialized without using $wp->init(). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.3.) in /var/www/web149/web/wp-includes/functions.php on line 3668 Comunicat de presă – Proiectul ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!” finalizat cu succes | Dizabnet

Proiectul ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” finalizat cu succes

Fundația Transilvană Alpha în numele Dizabnet – Rețeaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități, împreună cu partenerii Asociația Rețeaua Națională de Informare și Cooperare pentru Integrarea în Comunitate a Copiilor și Tinerilor cu Cerințe Educative Speciale – RENINCO, Federația Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România – ONPHR, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, Serciviul Public de Asistență Socială Simeria, Asociația Hans Spalinger și Fundația Light into Europe au organizat în perioada 26-27 aprilie la București Conferința Finală a proiectului: ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”

Evenimentul s-a desfășurat la Hotel CARO din București a avut două secțiuni distincte. În prima zi , marți, 26 aprilie 2016, începând cu ora 15:00 au avut loc întâlniri-forum între membri rețelelor partenere – Dizabnet, Reninco și ONPHR. În a doua zi, miercuri, 27 aprilie 2016, au fost prezentate rezultatele proiectului, opiniile beneficiarilor, concluziile și recomandările acestora și nu în ultimul rând perspectivele oferite de rezultatele proiectului în ceea ce privește drepturile persoanelor cu dizabilități. La conferință au participat peste 120 de persoane din instituții publice centrale și locale, mediul educațional și organizații neguvernamentale.

În cadrul lucrărilor au fost abordate teme inovative ce se regăsesc în materialele elaborate în cele 23 de luni de proiect:

• Manualul ”Obiective și tehnici moderne în lobby și advocacy în domeniul dizabilității în lumina Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități” – descarcă aici
  • Studiul ”Accesul persoanelor cu dizabilități din România la servicii de educație, de la grădiniță la universitate” – descarcă vol 1 aici, vol 2 aici.
  • Studiul ”Dizabilitatea în presă” și ”Ghid în domeniul dizabilității pentru jurnaliști și profesioniști din mass-media” – descarcă Studiu aici  și Ghid aici
  • Broșura informativă pentru funcționarii serviciilor publice de la nivel local în privința modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilități, a furnizării serviciilor publice în folosul acestora, a dialogului cu persoanele cu dizabilități și a familiilor acestora, a schimbării de perspectivă în abordarea dizabilității – descarcă aici
  • Broșura informativă pentru reprezentanții autorităților publice locale în domeniul identificării nevoilor și a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilități – descarcă aici
  • Broșura informativă pentru arhitecți, urbaniști, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale – descarcă aici
  • Broșura informativă pentru parlamentari, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale – descarcă aici

În luna aprilie 2016 au fost finalizate și sesiunile de informare pentru autorități publice locale, funcționari din serviciile publice, arhitecți și urbaniști, parlamentari și jurnaliști și cursurile de formare în tehnici moderne de lobby și advocacy destinate organizațiilor persoanelor cu dizabilități. La informări și cursuri au participat peste 800 de persoane. Materialul-sinteză privind sesiunile de informare și cursurile de formare poate fi consultat aici.

Persoane de contact:

Andreia Moraru, Fundația Transilvană Alpha, manager proiect,

E: andreia_moraru@alphatransilvana.ro, M: 0723-686434

Emil Sabău, Fundația Transilvană Alpha, responsabil relații publice proiect,

E: emil_sabau@alphatransilvana.ro, T: 0744-124779

”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și ca partener Asociația RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Website realizat cu finanțare prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.